• 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Για το σχολικό έτος 2018-19

το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

θα διεξαχθεί παράλληλα σε

Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Βόλο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρπενήσι, Καστοριά, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά

την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2019

 

Ειδικότερα για το Ηράκλειο

το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη 11, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2019

στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου

 

 

Σε συνέχεια της 2ης ανακοίνωσης παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την φόρμα υποβολής έργου (https://goo.gl/forms/pyYjC193hGS8r9cK2) μέχρι την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019. Με την φόρμα υποβολής έργου θα γίνεται αυτόματη ανάρτηση του μαθητικού έργου στο τοπικό Ιστολόγιο (http://ira.digifest.info), γι? αυτό παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν σαφέστερη και πληρέστερη καταγραφή των έργων.

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν προλάβει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα της 2ης ανακοίνωσης, παρακαλούνται να συμπληρώσουν αυστηρά έως και 18 Μαρτίου 2019 και την φόρμα πρόθεσης συμμετοχής (https://goo.gl/forms/c53kjKpwNaR6IWp23) προκειμένου να δηλώσουν προτίμηση ημέρας παρουσίασης.

Η συμπλήρωση και των δύο φορμών μέσα στις παραπάνω προθεσμίες αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την παρουσίαση του σχολείου στο Φεστιβάλ.

 

 

Το Φεστιβάλ έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ20.2/ 127415 /Δ2/26-7-2018) και υποστηρίζεται από Συλλόγους και Ενώσεις Πληροφορικής, καθώς και Τοπικούς Φορείς (Δήμους, Περιφερειακές Ενότητες, κ.τ.λ.).

Στην πόλη του Ηρακλείου διεξάγεται με την πολύτιμη Συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου και του Συλλόγου για την Κατανόηση και την Προώθηση της Επιστήμης της Πληροφορικής και την Ψηφιακή Δημιουργικότητα (ΨηφιΔα). Εξαιρετικά σημαντική είναι η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης (Europe Direct), του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης, και η αρωγή της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Καλούμε όλα τα σχολεία σε διδακτική επίσκεψη στο Φεστιβάλ καθώς και να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών για την δυνατότητα επίσκεψης και συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Σαββάτου. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα για μαθητές και επισκέπτες πολλά -και ορισμένα από αυτά μοναδικά- και πάντα δωρεάν εργαστήρια και διαδραστικές παρουσιάσεις. Επικοινωνία:

Τα σχόλια είναι κλειστά.