• 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Ψηφιακό Υλικό Europa

Ψηφιακό Υλικό Europa Europa? Η Γωνιά των εκπαιδευτικών

Στη σελίδα  αυτή Europa ? Η Γωνιά των εκπαιδευτικών μπορείτε να βρείτε το καλύτερο υλικό για μαθητές της πρωτοβάθμιας, το οποίο έχει επιλεγεί από ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη.

                                   Υλικό για παιδιά ηλικίας έως 9 ετών

Η Ευρώπη κι εσύ

Ξέρεις ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 27 κράτη μέλη; Μπορείς να πεις ποιες είναι οι πρωτεύουσες τους; Με αυτό το τετράδιο ζωγραφικής, παιδιά από 6 έως 10 ετών θα μπορέσουν να μάθουν πώς λέγονται οι πρωτεύουσες των κρατών μελών της ΕΕ, να χρωματίσουν τις σημαίες τους και να ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάθε κράτος μέλος. Ελκυστικό διδακτικό βοήθημα τόσο για το σπίτι όσο και για το σχολείο!

Το γαλάζιο νησί

Το βιβλίο αυτό δείχνει τη ζημιά που προκαλεί η καταστροφή και η παράνομη αλιεία κοραλλιών στα τροπικά νησιά. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν τη βιοποικιλότητα του κοραλλιογενούς φράγματος και πώς να ελέγχουν αν τα κοράλλια που αγοράζουν έχουν αλιευθεί παράνομα.

Η οδός Ανθούλας

Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από το μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο στις πόλεις και από τις επιζήμιες συνήθειες οδήγησης αποτελεί το θέμα του εν λόγω βιβλίου. Η Ανθούλα και ο Τομ άθελά τους μπλέκουν σε μια περιπέτεια στην επικίνδυνη και συνωστισμένη οδό Μπελάδων και έτσι μαθαίνουν για τους κινδύνους που κρύβει η οδική κυκλοφορία για το περιβάλλον και την προσωπική τους ασφάλεια.

Ένα δώρο για τον Μπιλουλού

Το βιβλίο αυτό ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε θέματα ασφάλειας των παιχνιδιών και προστασίας του περιβάλλοντος. Καθώς αναζητά ένα ταιριαστό δώρο για τον φίλο του τον Μπιλουλού, ο Τομ μαθαίνει ότι τα πλαστικά παιχνίδια με μεγάλη συσκευασία είναι βλαβερά για το περιβάλλον και ότι είναι καλύτερα να φτιάχνει δικά του ξύλινα παιχνίδια.

Η φάρμα είναι χάρμα

Ο Νικόλας πηγαίνει να μείνει με συγγενείς του σε ένα αγρόκτημα. Εκεί, βλέπει πώς παράγεται το φαγητό που τρώμε. Το αγρόκτημα βγάζει λαχανικά, γάλα, τυρί, γιαούρτι, σιτάρι για να φτιάξουμε ψωμί, και πολλά άλλα. Επίσης, ο Νικόλας παρακολουθεί πώς ο Φλος, ο σκύλος, μαζεύει τα πρόβατα για το κούρεμα. Το μαλλί θα χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε ρούχα και χαλιά.

Ο κόσμος καίγεται!

Το βιβλίο αυτό εξηγεί τα αίτια και τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής μέσα από την ιστορία ενός αγοριού που βοηθά τους πυροσβέστες να σβήσουν μια πυρκαγιά στο δάσος και να σώσουν τη φίλη του τη Λίλα την αλεπού.

Ο Φάνης είναι πρωταθλητής!

Ο Τομ και οι φίλοι του έμαθαν ότι η κατασκευή ενός καινούργιου ποδηλάτου από χρησιμοποιημένα μέρη, δεν σημαίνει μόνο εξοικονόμηση χρημάτων και προστασία των πολύτιμων φυσικών πόρων της Γης, αλλά έχει και πολλή πλάκα! Η Λίλα, η αλεπού, βοηθάει τα παιδιά να βρουν παλιά, ξεχασμένα ποδήλατα, και ένας πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας ξέρει ακριβώς πώς να τα χρησιμοποιήσει.

  112, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρώπη

Αυτός ο δικτυακός τόπος βοηθάει τα παιδιά να θυμηθούν και να καταλάβουν πότε να καλέσουν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων, ένα παζλ, μία σελίδα για χρωμάτισμα και χρήσιμες συμβουλές : Δικτυακός τόπος

Παιχνίδι στο άγριο δάσος του ιστού

Τα παιδιά, αφού έχουν δημιουργήσει το δικό τους ήρωα ? που μπορεί να είναι από πειρατής μέχρι ιππότης ή δασοφύλακας? πρέπει να τον ή να την κατευθύνουν, ώστε να περάσει μέσα από το δάσος, όπου μαζεύει πάπυρους που αφορούν τη σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού καθώς και άλλους θησαυρούς, αποφεύγοντας τα δηλητηριώδη μανιτάρια. Το κάθε παιδί που παίζει αυτό το παιχνίδι θα μάθει επίσης για την ασφάλεια καθώς και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο:  Παιχνίδι στο Διαδίκτυο

Ευρωσχολείο

Πηδήξτε από στέγη σε στέγη συγκεντρώνοντας κέρματα ευρώ στο πέρασμά σας. Ταιριάξτε το κάθε νόμισμα με τη χώρα από την οποία προέρχεται ή προσπαθήστε να διακρίνετε ένα πλαστό χαρτονόμισμα από ένα αυθεντικό. Χάρη σε αυτά και άλλα παιχνίδια, η απόκτηση γνώσεων για το Ευρώ γίνεται διασκεδαστική για όλους : Ιστότοπος

Τα σχόλια είναι κλειστά.