• 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας, ενώ  από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το θεωρούν ως μια αγαπημένη απασχόλησή τους.για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για ψυχαγωγία, για έρευνα κ.τ.λ.

Η χρήση του διαδικτύου κρίνεται παιδαγωγικά κατάλληλη ως συμπληρωματικό υλικό για τον εκπαιδευτικό και μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο των μαθημάτων . Για την αποτελεσματική αξιοποίησή του και την ορθή χρήση του σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν αναπτυχθεί δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στη δημιουργία ασφαλέστερων συνθηκών αξιοποίησης των δυνατοτήτων του Διαδικτύου.

Το Διαδίκτυο είναι ένα μέσο που χρησιμοποιείται για μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων  και δεν περιορίζεται σε σύνορα. Παρόλα αυτά  η αίσθηση της ελευθερίας που αποπνέει χρησιμοποιείται από ορισμένους χρήστες με επίβουλο τρόπο και έτσι εμφανίζονται δραστηριότητες που κάποιες φορές χαρακτηρίζονται παράνομες για την Ελληνική Nομοθεσία. Γι αυτό έχουν γίνει δράσεις  για τη συστηματική ενημέρωση εκπαιδευτικών, γονέων και κυρίως των ίδιων των  με στόχο την προστασία τους.

Πατήστε την εικόνα για να δείτε το βίντεο:

Σε σχέση με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου στην εκπαιδευτική διαδικασία μπορείτε να ενημερωθείτε από τις παρακάτω χρήσιμες ιστοσελίδες:

? Ενημερωτικός Κόμβος του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου-Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

? H Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

? Δράση Saferinternet – Για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο

? UNICEF: Το Διαδίκτυο στη Υπηρεσία των Παιδιών

? Υπουργείο Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ? Παιχνίδια για παιδιά

? Η Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το Παράνομο Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

Τα σχόλια είναι κλειστά.