• 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Όπως ήδη γνωρίζετε τα Δημοτικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με  τις οδηγίες που λάβαμε επισημαίνουμε τα εξής:

  Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής. Τα τμήματα μας  έχουν από 22-25 μαθητές και έχουν χωριστεί σε  2  όσο το δυνατόν ισοδύναμα  υποτμήματα .

Οι μέρες προσέλευσης είναι  Δευτε?ρα-Τετα?ρτη-Παρασκευη? για  το πρώτο, Τρι?τη-Πε?μπτη το δεύτερο υποτμήμα  και την επομένη εβδομάδα το αντίστροφο. Η εναλλαγή υποτμημάτων και ημερών προσέλευσης θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη των μαθημάτων στις 26-05-2020.  Έχουμε φροντίσει δε,  τα αδέρφια που φοιτούν στο Σχολείο να προσέρχονται τις ίδιες ημέρες για τον καλύτερο προγραμματισμό της οικογένειας.

Για τα υποτμήματα  που έχουν ενταχθεί τα παιδιά σας καθώς και για τις ημέρες προσέλευσης θα ενημερωθείτε από την εκπαιδευτικό του τμήματος μέσω mail.

Το ωράριο λειτουργίας του πρωινού προγράμματος του σχολείου  εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο (08:00 ? 08:15 προσέλευση, 08:15 έναρξη μαθημάτων, 13:15Αποχώρηση) ενώ το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

Τα διαλείμματα δε θα είναι κοινά για όλους τους μαθητές και κάθε υποτμήμα θα έχει το δικό του χώρο στο προαύλιο και θα διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων  μεταξύ των μαθητών   για τη αποφυγή  συγχρωτισμού.

Οι αίθουσες έχουν διαρρυθμιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες και υπάρχουν αντισηπτικά σε καθεμία απ αυτές.

Τα θρανία έχουν όλα τον ίδιο προσανατολισμό και η απόσταση  μεταξύ των μαθητών είναι 1,5 μέτρο μήκος.

Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών και καθαρισμός τους δυο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτής, ενώ ανάλογα είναι τα μέτρα και στο χώρο των WC.

Το κυλικείο του σχολείου θα παραμείνει κλειστό για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίσετε το καθημερινό φαγητό αλλά και το νερό του παιδιού σας .   

 Τέλος,  δίνεται η δυνατότητα απουσίας μαθητή/τριας, με απλή Υπεύθυνη δήλωση του γονέα-κηδεμόνα ( Ν 1599/86), όταν υπάρχει άτομο στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κίνδυνου η? που νοσεί.

Σ΄ αυτή την περίπτωση παρακαλούμε να ενημερώσετε τη δασκάλα του τμήματος στο mail επικοινωνίας του τμήματος καθώς επίσης και να υπογράψετε την Υπεύθυνη Δήλωση, την οποία μπορείτε είτε να αποστείλετε στο mail του σχολείου (mail@9dim-irakl.ira. sch.gr)   είτε να την  προσκομίσετε αυτοπροσώπως στην είσοδο του σχολείου στις 1 και 2 Ιουνίου 2020 (08:00 -08:15) καθώς η είσοδος των γονέων στο σχολείο με την επανέναρξη των μαθημάτων δεν θα επιτρέπεται εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.