• 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας ,εφαρμόζοντας την σχετική  εγκύκλιο  του ΥΠΕΠΘ,σας ενημερώνει ότι ξεκινά η υλοποίηση και για το σχολείο μας της δράσης με τίτλο  ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

    Σύμφωνα με το εγχείρημα αυτό, η τσάντα θα παραμείνει στο σχολείο ένα Σαββατοκύριακο το μήνα και φυσικά μετά την αξιολόγηση της εμπειρίας θα μπορεί να υπάρξει  σταδιακή επέκταση του μέτρου.

   Γνωρίζουμε πως το διάβασμα είναι μια καθημερινή πρόκληση για τα παιδιά η οποία περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους και την ενασχόλησή τους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ταλέντα τους.Ταυτόχρονα κι εσείς οι γονείς δέχεστε πίεση αφού σημαντικό μέρος του οικογενειακού σας χρόνου αφιερώνεται στο διάβασμα των παιδιών σας.

    Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ο χρόνος είναι μάλλον ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να τους αφιερώσουμε όσο περισσότερο γίνεται.Στηρίζουμε δημιουργικά τα παιδιά μας  και γι’ αυτό το λόγο,αφήνουμε ένα Σαββατοκύριακο το μήνα ελεύθερο χωρίς κατ’οίκον εργασίες και χωρίς άγχος.

     Κάθε παιδί έχει την ανάγκη για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς ,παιχνιδιού και ξεκούρασης μα πάνω απ’όλα, χρόνο αλληλεπίδρασης με τους γονείς του.Ευκαιρία λοιπόν για ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, βόλτες ,κουβέντα, περιπάτους στη φύση,ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα.Οι στιγμές με τα παιδιά μας θα είναι οι στιγμές που χρόνια αργότερα θα πρωταγωνιστούν στις αναμνήσεις τους.

      Ξεκινώντας από αυτόν το μήνα ,ορίζουμε τα Σαββατοκύριακα με την τσάντα στο σχολείο ως εξής:

27-28/1 /2018

17-18/2/ 2018

17-18/3/ 2018

28-29/4/ 2018

26-27/5/ 2018

                                               Η Δ/ντρια κι  ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9oυ Δημ.Σχ.Ηρακλείου

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.