• 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Σεμινάρια στο πλαίσιο του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Τα παρακάτω σεμινάρια θα γίνουν στο πλαίσιο του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info)

Α. Σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μεγαλώνοντας Ψηφιακά Υπεύθυνους Πολίτες» , το οποίο είναι ανοικτό και δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη φόρμα https://goo.gl/forms/4QNub4vrDLr6oNhJ2 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 12:00-13:30.

Β. Εργαστήριο για μαθητές/τριες με τίτλο: «Κάνε Παιχνίδι!» για παιδιά 10 ετών και άνω με τίτλο «Κάνε Παιχνίδι!» και εισηγητή τον Δρ. Δημήτρη Γραμμένο, Ερευνητή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μαθητές/τριες σχεδιάζουν το δικό τους παιχνίδι πλατφόρμας και παίρνουν μαζί τους το πλήρες σχέδιο που οι ίδιοι έφτιαξαν καλλιεργώντας ικανότητες σχεδιασμού και δημιουργικότητας.

Σε επόμενο εργαστήριο, μετά το Φεστιβάλ, και αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσουν το παιχνίδι που σχεδίασαν σε υπολογιστή. Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για 60 μαθητές με δωρεάν συμμετοχή και δωρεάν παροχή των υλικών του εργαστηρίου.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο προϋποθέτει απαραιτήτως την εγγραφή του/της μαθητή/τριας στην φόρμα https://goo.gl/forms/WUMHoO4hkIufNLB92 έως την Κυριακή 23 Απριλίου. Τα ονόματα των συμμετεχόντων μαθητών/τριών θα ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες plirancrete.sch.gr, dide.ira.sch.gr και dipe.ira.sch.gr, ενώ θα αποσταλούν και στα σχολεία του Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Απριλίου. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 12:00. Στους συμμετέχοντες μαθητές/τριες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Γ. Εργαστήρια για μαθητές/τριες: «Φτιάξε ένα ηλεκτρονικό μουσικό όργανο με Scratch for Arduino». Θα διεξαχθούν δύο (2) εργαστήρια για μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου (θα γίνουν δεκτοί και μαθητές Στ΄ Δημοτικού που έχουν εμπειρία σε Scratch) και εκπαιδευτές από το CommonsLab και την κοινότητα των εκπαιδευτικών Πληροφορικής του Ηρακλείου (συνολικά 8 εκπαιδευτές για κάθε εργαστήριο).

Χρησιμοποιώντας τον μικροελεγκτή Arduino και τη γλώσσα προγραμματισμού για παιδιά Scratch α) δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό μουσικό όργανο (theremin), β) μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε και να προγραμματίζουμε αυτοματισμούς που επικοινωνούν με το φυσικό περιβάλλον (Physical Computing).

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 12:30-14:10.

Το κάθε εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για 45 μαθητές/τριες με δωρεάν συμμετοχή. Η συμμετοχή στο εργαστήριο προϋποθέτει απαραιτήτως την εγγραφή του μαθητή στην φόρμα https://goo.gl/forms/WUMHoO4hkIufNLB92 έως την Κυριακή 23 Απριλίου.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων μαθητών/τριών θα ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες plirancrete.sch.gr, dide.ira.sch.gr και dipe.ira.sch.gr ενώ θα αποσταλούν και στα σχολεία του Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

Comments are closed